• apavanellofinance

Palazzo Barovier&Toso / showroom / Murano / Venice

We rethought the spaces of a Venetian building in Murano to create Palazzo Barovier&Toso: over 900 square metres on three levels to narrate the unique quality of the historical Italian luxury lighting company. Not just a showroom, but a versatile space that creates evocative and emotional atmospheres.



To make the new Palazzo a reality, we have thought about a space where history and the contemporary can coexist, as the two primary essences of Barovier&Toso. We have been able to harmoniously combine an essential, modern interior design concept with the majesty of Murano glass, enhanced by a context full of light and reflections.




The project is based on a contemporary reinterpretation of the typical architectural features of historic noble palaces: from the panelling to the floors in Venetian terrazzo, to the layout of the rooms, all the way to the color that sets each room apart, generating a spectrum of chromatic atmospheres.

0 views0 comments